IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново искат проверка за картел на пазара на горива

Искането е вследствие на сигнал в Министерството на транспорта от организации в автомобилния транспорт за съмнение при формирането на крайните цени на горивата

14:35 | 08.03.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Отново искат проверка за картел на пазара на горива

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков поиска Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Комисията за защита на потребителите (КЗП) да проверят сигнал за наличието на картелно споразумение при определяне цените на горивата, съобщиха от министерството.

Искането е вследствие на постъпил сигнал в транспортното министерство от браншови организации в автомобилния транспорт за зачестили оплаквания от техни членове, изказващи съмнение при формирането на крайните цени на горивата за потребителите.

Във връзка с тези оплаквания преди дни министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков коментира, че едва ли може да има непозволени споразумения, защото пазарът на горива е много конкурентен и би могло лесно да се направи внос и от чужбина.

Подобни сигнали имаше и през 2008 г. и КЗК образува производство относно наблюдаваното в страната увеличение на цените на горивата през първата половина на 2008 г.

В средата на 2009 г. КЗК излезе със становище, че няма достатъчно доказателства за наличие на картелно споразумение на пазара на горива на дребно в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
ivanov1441
преди 13 години
Как правят хората на луди.Нямали кой от тях да отвори саита на Лукоил от кадето всички бензиностанции се осведомяват за цените на дребно.Затова цените на горивата в цяла българия са еднакви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
FINTA
преди 13 години
Какъв картел, какви проверки, какви 4 лева...Минете през 5 бензиностанции и с ужас ще установите, че бензина е на една цена. Ето ви проверката. Отнема около час...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още