IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличават се пътниците на Летище София през февруари

Близо 10 хиляди повече са пътуващите през февруари тази година в сравнение със същия месец на миналата година

11:26 | 14.03.11 г.
Увеличават се пътниците на Летище София през февруари

С близо 10 хиляди повече са пътниците на Летище София през февруари тази година в сравнение със същия месец на миналата година. Обслужените пътници през февруари тази година са 243 107.

Увеличението се дължи на постоянния ръст на пътникопотока по международни редовни линии, както и на нарасналия с 25 процента брой на пътуващите по вътрешни линии. Броят на кацналите и излетели самолети на Летище София през февруари е 3 467, което е ръст от 2 процента спрямо същия период на миналата година.

Зимната чартърна програма продължава при леко по-слаб интерес от страна на чуждестранните туристи. С около 1500 по-малко са кацналите и излетели пътници с чартърни полети на летището през февруари.

Обемът на обработените товарни и пощенски пратки през втория месец от годината е с 2,2 на сто по-малък в сравнение с 2011 г. Товарите, превозени с карго самолети, отбелязват спад от 4 процента, но по редовни международни линии се наблюдава увеличение от 5,3 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още