IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Катарски авиолинии с редовни полети до Летище София от есента

Новата редовна линия ще предостави удобни връзки за пътуващите до района на Персийския залив и други източни направления

13:53 | 14.03.11 г.
Катарски авиолинии с редовни полети до Летище София от есента

От средата на септември тази година „Летище София“ ще приема полети от Qatar Airways, съобщиха от летището. Катарската авиокомпания е обявена през 2010 г. за третата най-добра в световен мащаб, според проучване на Skytrax, което включва анкети на 18 млн. пътници.

Националният превозвач на Катар ще обслужва редовната линия от Доха до София с полети 4 пъти в седмицата – понеделник, сряда, петък и събота. Авиокомпанията ще оперира със 144-местен Airbus 320, с две класи на пътуване.

Според главния изпълнителен директор на Qatar Airways Акбар Ал Бакер продължаващата експанзия на авиокомпанията е фокусирана „върху това да обслужва стратегически бизнес и курортни центрове по света, както и пазари с нереализиран потенциал чрез предлагане на нови директни линии и повишаване на капацитета по вече съществуващите такива.”

Според Асен Танчев, изпълнителен директор на „Летище София” ЕАД, новата редовна линия ще предостави удобни връзки за пътуващите не само до района на Персийския залив, но и по останалите източни направления“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още