IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: България ще се присъедини към Пакта за еврото

Подкрепата ни е принципна - като на страна, на която й предстои да се присъедини към еврозоната

12:17 | 24.03.11 г.
Бойко Борисов: България ще се присъедини към Пакта за еврото

България ще се присъедини към Пакта за еврото. Това е позицията на българското правителство, каза пред депутатите премиерът Бойко Борисов, преди да отпътува за Брюксел за участие в заседание на Европейския съвет.

На заседанието се очаква да бъде прието окончателното решение за създаването на бъдещия Европейски механизъм за стабилност и да се постигне политическо съгласие по Пакта за еврото.

„Няма да влезем в еврозоната днес или другия месец, но присъединяването ни към декларацията за Пакта за еврото ще направи възможността за бъдещото ни членство реална“, каза Борисов. Той посочи още, че ако днес не подкрепим този пакт, впоследствие няма начин да кандидатстваме за еврозоната. По думите на премиера, с позицията си България отстоява националните интереси. Времето, в което България казваше безкритично "да" на всичко, което се иска от нас, отмина, заяви Борисов.

„Ако България подкрепи пакта, ще избегнем опасните последствия от оставането встрани от общите интеграционни процеси в ЕС“, каза пред депутатите Борисов. По думите му подкрепата ни е принципна - като на страна, на която й предстои през следващите години да се присъедини към еврозоната.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още