IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обсъждат холдинг да обедини няколко софийски общински дружества

Столичният общински съвет прие бизнес плана и оздравителните мерки за Топлофикация София

14:13 | 31.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Обсъждат холдинг да обедини няколко софийски общински дружества

Холдингова структура да обедини комуналните дружества в София се обсъжда в Столичната община. Това каза пред журналисти председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Според него в една такава структура може да влезе управлението на минералните извори, на общинския дял от Софийска вода, на Топлофикация София. Водят се и разговори с правителството за придобиването на част от държавния дял в ЧЕЗ, но те са на много първоначален етап, съобщи БТА.

Днес столичният общински съвет прие бизнес плана и оздравителните мерки за Топлофикация София. От решението на общинските съветници бяха извадени предложените от дружеството законодателни инициативи, предлагани съвместно с Асоциацията на топлофикационните дружества - инкриминирането на кражбите на топлоенергия, да се плащат на равни вноски през годината парното и топлата вода, прекъсване на топлоподаването към сгради с над 75% неплащащи абонати.

Председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов посочи, че очакваната загуба за миналата година ще бъде намалена под 15 млн. лв., вместо предвидените 18 млн. лв.

До 15 април Топлофикация София трябва да издължи 60 млн. лв. към Булгаргаз за консумираното количество природен газ, каза изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

Около 3200 са извънсъдебните споразумения с длъжници на компанията, според които те трябва да платят задълженията си в рамките на 5-7 или 12 месеца.

Валя Чилова от ГЕРБ заяви, че предстои избиране на изпълнител за проучването на мерките, които дружеството трябва да предприеме за изграждането на нова мощност за изгарянето на RDF блокчета. Финансирането на това предпроектно проучване ще е със средства от фонд Козлодуй.

Съветниците от ГЕРБ са казали, че не може да се говори за приватизацията на Топлофикация София, докато дружеството не е стабилизирано и оздравено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още