IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститори планират да изграждат централи на биомаса в България

Газ дьо Франс възнамерява да вложи 100 млн. евро в четири енергийни централи у нас

14:29 | 04.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститори планират да изграждат централи на биомаса в България

Френската компания Газ дьо Франс (GDF Suez) възнамерява да инвестира 100 млн. евро в енергийни централи за преработка на биомаса. Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов след откриването на „Седмицата на гората”, съобщиха от земеделското министерство.

В закона за възобновяемите енергийни източници, който е на дневен ред в парламента, са разписани правила за използването на биомасата за енергия.

Газ дьо Франс се интересуват от инвестиции в тази сфера в България. Те възнамеряват да изградят четири централи в български градове. Инвестиционен интерес към биомасата има още от български и испански компании, посочи министърът.

Найденов допълни, че подобни инвестиции ще доведат до оползотворяването на отпадъците от горите и земеделието и до изграждането на инфраструктура в горските масиви. През последните години българската гора се увеличава с около 40 000 дка годишно. В момента неизползваната биомаса от горите не се оползотворява и най-вече остава да гние.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
misho-m
преди 13 години
Бях Изпълнителен Директор на Предприятие за изкупуване и реализация на слама за Комбината за целулоза и хартия в гр.Мизия,които са вече в историята. Притежавам богат опит в организацията по балиране,транспортиране и съхранение на сламата и преработката и в пелети за биогориво .Разработвам детайлни проекти с всички разходи по отделни операции,окомплектовка с подходящите балиращи,транспортиращи и обслужващи машини.Оптимизиране на производствения процес за осигуряване на необходимите количества балирана слама за срок от 45 дни.Консултиране за реализация на проекта.При проявен интерес връзка на имейл; marin.marinof***abv.bg и на тел; 0893 766 779 инж.Марин Маринов
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още