IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът избра членове на Консултативния съвет на Сметната палата

Петте кандидатури са предложени от ГЕРБ, като парламентът одобри номинациите с 84 гласа "за" и 10 - "въздържал се"

12:49 | 07.04.11 г.
Парламентът избра членове на Консултативния съвет на Сметната палата

Маргарита Николова, Миглена Павлова, Мира Петрова, Горица Грънчарова-Кожарева и Тодор Шопов бяха избрани за членове на Консултативния съвет на Сметната палата, предаде БТА.

Кандидатурите са предложени от ГЕРБ, като парламентът одобри номинациите с 84 гласа "за" и 10 - "въздържал се". Членовете на съвета се избират за срок от пет години и могат да бъдат преизбирани.

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев мотивира предложението за кандидатите с професионалния им опит, изискван от Закона за Сметната палата, както и с политическата им необвързаност.

Маргарита Николова е била финансов директор в три министерства, като в момента е финансов директор на БНТ. Миглена Павлова е изпълнителен директор на Агенцията по обществени поръчки от 2004 досега.

Мира Петрова има опит в одитирането на дружества в сферата на търговията, инвестициите, строителството, здравеопазването, одитирала е и европроекти.

Горица Грънчарова-Кожарева е била член на Сметната палата и е работила като главен експерт в Националната агенция по приходите. Тодор Шопов е заемал длъжността заместник-изпълнителен директор на летище "София", има опит и в Сметната палата.

Петимата стават членове на Консултативния съвет на одитния орган заедно с председателя на Сметната палата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още