IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имало риск магистрала "Люлин" да се заледи през зимата

Местността се характеризирала с постоянно въздушно студено течение

15:11 | 03.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Имало риск магистрала "Люлин" да се заледи през зимата

Има риск лед да сковава автомагистрала "Люлин" през зимата. Шофьори, които работеха по строежа на най-новата магистрала, предупреждават още отсега, че през студените месеци пътят ще бъде изключително опасен. "Ние едва излизахме с камионите и тежката техника", твърдят работниците, цитирани от БНР.

Според тях новият аутобан ще е хлъзгав редовно заради усойния терен, през който минава трасето. В по-голямата си част то се вие през дефилето между селата Мало и Големо Бучино.

Местността се характеризирала с постоянно въздушно студено течение, достигащо дори до пернишките квартали Изток и Мошино, а от бученето на вятъра произлизали и имената на двете села, разказват местните. Освен навявания от сняг, има предпоставки и за образуването на ледена покривка по мостовете и по-ниските части.

Междувременно министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев заяви на днешния парламентарен контрол, че строителят на аутобана е изпълнил ангажиментите си към община Перник и за това е подписан протокол. На общината са преведени средствата за депониране на земни маси, уточни Плевнелиев.

Наскоро откритата магистрала намали времето за пътуване от Перник до София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още