IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зам.-изпълнителен директор на НАП е понижен в длъжност

Мястото му заема шефът на данъчната дирекция във Велико Търново

16:44 | 07.06.11 г.
Зам.-изпълнителен директор на НАП е понижен в длъжност

Кадрови промени настъпиха в Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от ведомството. Досегашният директор на Териториална дирекция (ТД) на НАП във Велико Търново Христо Костадинов от утре става зам.-изпълнителен директор на агенцията с ресор контролна дейност.

Изпълняващият досега длъжността зам.-изпълнителен директор Бойко Атанасов е понижен в териториален директор на агенцията в София, а Светлана Паунова, която изпълняваше тази длъжност до този момент, става заместник-директор на ТД на НАП в столицата и ще отговаря за обслужването на клиентите.

Промените бяха обявени след днешната среща на министъра на финансите Симеон Дянков с изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов. Няколко часа по-рано министър Дянков обяви, че от събираемостта на агенцията зависи дали и самият Стефанов ще запази поста си.

Основните мотиви за кадровите промени са неефективният данъчно-осигурителен контрол, включително борбата с измамите в най-голямата териториална структура на НАП в София.

Бойко Атанасов ще има възможност да направи всички необходими структурни, организационни и персонални промени, за да се подобри качеството на работа в столичната НАП, поясниха от агенцията.

Оценката на финансовия министър и директора на НАП е, че софийската дирекция има незадоволително представяне в контрола и противодействието на измамите, стана ясно още на срещата.

Новият зам.-изпълнителен директор на НАП Христо Костадинов беше избран за директор на ТД на НАП Велико Търново с конкурс през декември 2009 г. Той работи в системата на данъчната администрация от 2001 г., като целият му професионален път е свързан с териториалната дирекция във Велико Търново.

От 2009 г. до встъпването в новата си длъжност е териториален директор на НАП във Велико Търново. Костадинов е магистър по икономика от Стопанската академия “Димитър Ценов” в Свищов и магистър по право от Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още