IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът отхвърли втория вот на недоверие към кабинета "Борисов"

124-ма депутати подкрепиха правителството, Синята коалиция и "Атака" не участваха в гласуването

13:49 | 17.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Със 70 гласа "за", 124 "против" и двама "въздържал се" парламентът отхвърли втория вот на недоверие към кабинета "Борисов", съобщи Dnes.bg. Вотът беше внесен от ДПС и БСП заради провала на антикризисната политика на кабинета. В гласуването не участваха депутатите на Синята коалиция и "Атака".

В пленарната зала не присъства и премиерът Бойко Борисов, който по-рано обясни, че не ходи в парламента, защото "не иска да ги вижда".

Заради процедури гласуването започна с 20 минути по-късно от обявения час.

Павел Шопов от "Атака" поиска тайно гласуване, тъй като така отцепилите се депутати щели да имат възможност да гласуват по съвест, а и ГЕРБ ще проверят каква е подкрепата към тях. Мнозинството обаче отхвърли това предложение и каза, че след като се говори за "тайни сдружения", сега бил моментът да се види има ли ги или не.

В крайна сметка "против" искания вот гласуваха деветима независими, а двама се въздържаха.

Председателят на парламентарната правна комисия Искра Фидосова заяви, че зад вота на недоверие стоят единствено и само политически популизъм и наглост.

След гласуването тя подари сметало на лидера на БСП Сергей Станишев с въпорса: "Колко усвоихте вие – една кръгла нула, а колко усвоихме ние - 13% от еврофондовете". Станишев отказа да приеме подаръка, но Фидосова го остави върху неговата банка.

В четвъртък дебатите продължиха рекордно кратко – около 3 часа, след като депутатите от ПГ на "Атака" и Синята коалиция отказаха да участват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Vaniuhin
преди 12 години
13 % усвоени, ама и те са малки бе да еа ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още