IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И здравните инспектори започнаха проверки по морето

Вече са преминали наблюденията на 95 обекта във Варна, Бургас и Добрич, сочи справката на Агенцията по безопасността на храните

16:01 | 17.06.11 г.
И здравните инспектори започнаха проверки по морето

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започна проверки по морските курорти в областите Варна, Бургас и Добрич, съобщиха от агенцията.

Проверките са съвместно с инспекторите на Комисията за защита на потребителите. Вчера и от агенцията по приходите обявиха началото на летните проверки по Черноморието.

До момента са извършени общо 95 инспекции в магазини за хранителни продукти, заведения за обществено хранене и временни обекти (щандове за продажба на сладолед, варена царевица, дюнери и др..

Общият брой на издадените предписания е 22, съобщават от БАБХ. Актове за нарушения са написани за 20 обекта. Издадени са и разпореждания за унищожаване на 19 килограма храни с изтекъл срок на годност. Забранена е и продажбата на 23 кг. храни от неживотински произход.

Най-честите нарушения са свързани с липса на контролни термометри в хладилните витрини, некоректно водене на документацията по системата за самоконтрол, неправилна етикетировка, неправилно съхранение на храни, съобщават от агенцията.

В част са засечени пропуски при заверката на личните здравни книжки, установена е и лоша текуща хигиена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още