IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московски: Може да има прелицензиране на автобусните фирми

Експертна група от транспортното и вътрешното министерство ще обсъди предложения за повишаване на безопасността на превозите и ще предложи законодателни промени

17:06 | 23.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Московски: Може да има прелицензиране на автобусните фирми

Предстои преглед на цялата система и евентуално ново прелицензиране на всички автобусни превозвачи по нови и завишени критерии, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, цитиран от БТА.

Ще се търси начин за стимулиране на превозвачите, които инвестират в нови автобуси, като за целта ще се проучат и възможностите за финансиране от еврофондовете, каза още министър Московски. Той съобщи, че с министъра на финансите обсъждат вариант част от събраните глоби от нарушения на превозвачите да се пренасочат за стимулиране на инспекторите от „Автомобилна администрация“, които извършват стриктен преглед на автобусите.

Експертната група ще обсъди предложенията, свързани с безопасността и сигурността при извършването на автобусни превози на пътници и ще предложи законодателни промени.

За това се договориха министърът Ивайло Московски, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и представители на браншовите организации в областта на автобусните превози по време на провелата се днес кръгла маса. Дискусията беше инициирана от транспортния министър по повод трагичния инцидент от последните дни на автомагистрала „Тракия”.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още