IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над една трета от автобусите у нас са над 20-годишни

Издадените лицензи за вътрешни превози у нас са 1005, а регистрираните автобуси - около 6500

21:36 | 16.06.11 г. 1
Над една трета от автобусите у нас са над 20-годишни

Над една трета от регистрираните у нас автобуси са на повече от 20 години, сочат данни на КАТ, цитирани от bTV. Това са около 8500 автобуса. Новите или произведени преди до около пет години са почти 4000. Данните обхващат всички регистрирани автобуси за всякакъв вид услуги - товарни и пътнически превози, вътрешни и международни линии.

По данни на "Автомобилна администрация” издадените лицензи за вътрешни превози са 1005, а регистрираните автобуси - около 6500.

Общо 660 превозвача са останали без лицензи. 40 от тях са за превоз на пътници, а останалите - за товари. Причините за това са, че фирмите са финансово нестабилни и при тях е липсвала професионална компетентност.

След трагедията на магистрала "Тракия” отново беше лансирана идеята да се въведе ограничение за възрастта на превозните средства, които се движат по най-натоварените маршрути. Следващата седмица експертен съвет ще обсъжда въвеждането на такова ограничение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Vessel_ATB
преди 12 години
и 99% от тролейбусите и трамвайте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още