IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топлофикация София със 76 млн. лв. текущи задължения към Булгаргаз

Според изпълнителния директор Стоян Цветанов дружеството ще приключи тази година с до 4 млн. лв. загуба, но може да е и на печалба

13:10 | 12.07.11 г. 3
Топлофикация София със 76 млн. лв. текущи задължения към Булгаргаз

"Топлофикация София" има 76 млн. лв. текущи задължения за доставките на природен газ от "Булгаргаз", съобщи изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов, пише БТА.

От началото на годината до април освен натрупани задължения са плащани и текущите задължения на фирмата за доставките на природен газ, каза още той.

Загубата на фирмата за последните три години е намаляла от 63 млн. лв. през 2008 г. до 10 млн. лв. през 2010 г., каза председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Според Стоян Цветанов "Топлофикация-София" ще приключи тази година с до 4 млн. лв. загуба, а е възможно и да е на печалба.

Потребителите на дружеството дължат общо 230 млн. лв. за използвана топлоенергия, допълни Цветанов.

Дружеството започва разяснителна кампания за възможностите му като топлинен счетоводител, обяви още изпълнителният директор. Той посочи, че 34 сгради вече се обслужват от фирмата, други 20 са пред подписване на договор, а се водят преговори и с още 17 сгради.

От дружеството представиха и услугата "дистанционно отчитане", чрез която се намалява до нула възможността за кражби на топлоенергия. И при този вид услуга ще има изравнителна сметка, но тя няма да е повече от 1% от потребеното количество енергия за един сезон.

Цветанов посочи, че дружеството до момента е привлякло над 20 хил. абонати за плащане на сметките на равни вноски. По думите му сметката по този вид плащане ще е по около 70 лв. на месец за двустаен апартамент.

Общо 2382 са делата, които "Топлофикация-София" води срещу длъжници, над 4 хил. са депозирани за издаването на заповеди за принудително изпълнение, а за други близо 4 хил. вече са издадени такива заповеди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
penk
преди 12 години
Откъда на къде ще искам разрешение от някакъв си съсед, пък бил той и домоуправител, дали да ползвам или да не ползвам парно и топла вода. Още малко ще поискат да ми се разпише, дали да спя с мъжа ми или не. Демокрация....!!! българска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
penk
преди 12 години
Какъв социален мир бе? Не виждате ли че Топлофикация така направи, че да се избием живущите във входовете. Много *** народ сме! 2000 година ни казаха да си сложим топломери и ние слушкаме ли слушкаме. Сложихме си и видя се че няма никаква файда от тия топломери. Сега трябва де се бръкнем в джоба пак да ги сменяме, че вече им е изтекъл срокът на годност. Нали сме овце, пак ще си купим топломери. Има една приказка по време на социализма - Властите казали: "- Другари, утре ще ви бесим". Всички си мълчали, само един се обадил и попитал: "А въжета имате ли или всеки да си носи въже?". Как не се поучи този народ от грешките си и сега да откаже да купува топломери, ама не би, много сме послушни и изпълнителни. Като ни кажат, че трябва да ни се подпише домоуправителя или друго упълномощено лице от входа, дали ще ползваме парно и топла вода, не протестираме, а изпълняваме. Това противоречи на всякакви демократични принципи и на всякаква демокрация въобще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
karabache
преди 12 години
Заради тия натрупани задължения на топлофикация ,ни вдигате тока и газта,та да си приберете вземанията които ви дължат некоректните платци от нас ,а не от истинските длъжници.И така ни дерете кожицата *** и монополисти.Аз какво съм виновен ,че вие не си мърдате *** да си съберете вземанията с години.Водете си дела бе ***.Или пак е неофициална политика и на това правителство само и само да се крепи социалния мир.Да-ама за сметка на бедните и плащащи като мен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още