IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по виното откри незаконно съхраняван алкохол във винарски предприятия

В благоевградска изба вместо вино, произвеждали мастика

15:53 | 25.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Агенцията по виното откри незаконно съхраняван алкохол във винарски предприятия

Общо 31 проверки на винопроизводители в страната е направила Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ), съобщиха от агенцията.

При проверка на варненския клон на агенцията във „Винпром Алвина” ООД е установено, че имало неописани 11 хил. литра вино в дневниците за завършено бутилирано производство, а във фирмата не е извършвана счетоводна обработка след 13.05.2011 г. Нарушени са Законът за виното и спиртните напитки и наредбата за означаването на вината и спиртните напитки.

В Благоевградско при проверка на „Винпром Старчево” ЕООД, с производствен обект в с. Старчево, община Петрич, е установено, че в предприятието се съхраняват високоалкохолни напитки, включително с мирис на етилов алкохол в потребителски пластмасови опаковки, както и бутилки с надпис „Мастика”.

Служители от Агенция „Митници” са съставили протокол, взели са проби за анализ и са описали иззетите стоки от обекта. Уведомен е и дежурен прокурор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още