IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ посочи сред законодателните приоритети бюджетирането на НОИ и здравната каса

Управляващата партия ще възстанови митническото дознание като мярка срещу контрабандата

10:41 | 31.08.11 г.
ГЕРБ посочи сред законодателните приоритети бюджетирането на НОИ и здравната каса

Разработването на пакета данъчни закони и на законите за бюджета на Националния осигурителен институт и Националната здравноосигурителна каса са основните приоритети на парламентарната група на ГЕРБ. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на групата Красимир Велчев при откриването на новата сесия на Народното събрание, предаде БТА.

Управляващите още веднъж гарантират запазване на нивата на данъчна тежест от преди кризата. Сред другите законодателни инициативи са и тези, които имат за цел да стимулират стопанската инициатива сред българските и чуждестранни предприемачи, посочи още Велчев. Той призова останалите партии, които определят себе си като отговорни политически формации, да дадат своя глас за Пакта за финансова стабилност.

От ГЕРБ заявиха, че ще продължат да следват политиката за намаляване на дефицита и няма да допуснат повишаване на задълженията, защото "ГЕРБ не може да поеме отговорността, решавайки краткосрочни искания, да рискува финансовата стабилност на България".

За да бъдат подобрени резултатите в борбата с контрабандата и сивата икономика, от управляващата партия ще предложат промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се въвежда митническото дознание.

Измененията в Закона за обществените поръчки са друг приоритет за новата пленарна сесия за ГЕРБ.

Реформите в социалната сфера и здравеопазването също ще са важни за управляващата партия. Въвеждането на диагностично свързаните групи ще се осъществи с промени в Закона за здравето, а усъвършенстването на Националната здравна карта - с изменения в Закона за лечебните заведения.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още