IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има вариант метрото да минава под сградата на Медицинския университет

Ремонтират основно три столични булеварда през следващата година, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова

12:42 | 12.09.11 г. 2
<p>
	снимка: БТА</p>

снимка: БТА

Подкрепям варианта, при който нов лъч на метрото ще минава под сградите на Медицинския университет (МУ) и засега той получава най-голямо одобрение от общинските съветници. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при днешното откриване на учебната година във висшето училище, предаде БТА.

Очаква се до месец да има по-голяма яснота по определяването на окончателните трасета на метрото, обясни още Фандъкова.

Три столични булеварда ще бъдат ремонтирани основно през следващата година, припомни столичният кмет. От май до юли 2012 г. ще се подновят настилксите на булевардите "Кн. Мария Луиза", "Черни връх" и "Рожен", като успоредно с тях ще се завършват и метроучастъците по тези булеварди.

Днес кметът на столицата посети бул. "Ломско шосе", където от кръстовището с ул. "Хан Кубрат" до надлез "Надежда" беше възстановено нормалното движение. Участъкът е с дължина 650 метра и е продължение на вече пуснатото в експлоатация "Ломско шосе" от ул. "Бели Дунав". Освен пътните платна в участъка има и обособена велоалея, която ще стигне до Лъвов мост през следващата година, съобщи Фандъкова.

От днес е възстановено и движението и по бул. "Цариградско шосе", където имаше временна организация заради строителството на метростанция "Цариградско шосе".

Вече са изпълнени по-голямата част от строителните дейности по метростанциите от бул. "Ломско шосе", каза изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев. Той допълни, че до края на пролетта през 2012 г. се очаква да бъде монтирано и оборудването в станциите в този участък.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 18 rate down comment 0
tolex
преди 12 години
Пий по-редовно хапчетата, но не от онези !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 2
Императорът
преди 12 години
С една дума - т.нар. "четвърти вариант", който уж е с най-добри показатели, но СЕГА, без никаква мисъл в перспектива....но какво може да се очаква от такава проста селска кокошка? Прочетете какво ще представлява тяхното т.нар. "метро" - най-обикновен ТРАМВАЙ !!! Трамвай, от който ще гушнат една камара пари !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още