IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Great Wall Motors стартира с продажбите у нас

През октомври ще бъдат открити 12 официални представителства, които първоначално ще предлагат произведени в Китай автомобили, а по-късно и коли, асемблирани край Ловеч

11:27 | 13.09.11 г. 21
Автор - снимка
Създател
<p>
	Градският модел Volex10. <em>Снимка: Great Wall Motors</em></p>

Градският модел Volex10. Снимка: Great Wall Motors

Дългоочакваният старт на продажбите на ловешките автомобили с марка Great Wall е съвсем близо, съобщават от „Литекс Моторс“. Строежът на завода на компанията е в напреднал стадий и се очаква 1-ви етап на фабриката да бъде напълно завършен и да започне производство до края на 2011 г.

В средата на октомври ще бъдат официално открити дванадесет представителства на Great Wall в различни градове на България. Първоначално в тях ще се продават произведени в Китай автомобили, а по-късно и коли, асемблирани в завода до ловешкото село Баховица.

Автомобилите с марка Great Wall, които ще сглобяват у нас, ще бъдат изложени на автомобилен салон Пловдив 2011 в рамките на есенния панаир. След като ги представи на автосалон София 2011, „Литекс Моторс“ представя шестте модела автомобили Great Wall и в Пловдив, сред които разновидности на пътнически автомобил, SUV и пикап.

Изложбеният щанд на компанията ще заема площ от 275 кв. м и ще бъде разположен на откритата площ пред палата №3 на Международен панаир Пловдив (26 септември – 01 октомври).

По повод началото на продажбите „Литекс Моторс“ стартира и рекламната кампания на марката от средата на септември.

Началните цени на градската кола Voleex C10 Great Edition с екстри като климатична система, ABS с EBD, предни въздушни възглавници, централно заключване, 15-инчови алуминиеви джанти, аудио уредба с USB порт, кожен волан, фарове за мъгла, пълноразмерна резервна гума с алуминиева джантa и 1,5 бензинов двигатели и мощност 97 к.с., е 15 990 лв. с ДДС. 

Пикапът Steed 5 е със стартова цена с ДДС и екстрите 24 499 лв., а джипът Hoover се предлага от 28 699 лв. с ДДС. Сред екстрите, включени в цената, са двойно оптични фарове, тъмни задни стъкла, 17-инчови алуминиеви джанти, ABS с EBD, предни въздушни възглавници, фарове за мъгла, LED задни светлини, автоматични светлини и датчик за дъжд, автоматична климатична система, централно заключване с дистанционно управление, автоматични предни и задни електрически стъкла, електрически отопляеми странични огледала и задно стъкло, сензор за дъжд и автоматично активиране на чистачките. аудио система със 6 високоговорителя, резервна гума с алуминиева джанта и 2,4 бензинов двигател с мощност 136 к.с. Всички модели се предлагат с петгодишна пълна гаранция. 

През есента на 2009 г. „Литекс Моторс“ и най-големият частен китайски автомобилостроител Great Wall Motors подписаха договор за сътрудничество. На негова база ловешката компания стартира изграждането на завод за производство на автомобили Great Wall с площ от близо 500 декара.

Заводът ще стартира с производството на малък пътнически автомобил Voleex, SUV Hover и пикап с единична и двойна кабина Steed. Капацитетът на фабриката ще бъде 50 000 автомобила годишно при две работни смени. Очаква се инвестицията да разкрие близо 2 000 работни места.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

23
rate up comment 2 rate down comment 0
niki6
преди 12 години
Успех Ви желая.Дано и в Благоевград се намери мераклия да произвежда нещо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 1
vinsa
преди 12 години
за 16 000 може да се вземе по-доказали се марки, като на Хюндай, корейците са сериозни машиностроители, не само на автомобили, ами и най-големите кораби там ги правят, имат сериозна индустрия. Но се радвам, че ще има местно производство, трябва да се произвежда, не може само да се внася, дано са качествени да не се изложим пред европейците :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 2 rate down comment 0
RedBot
преди 12 години
И чат пат новия внос върви с подарък - бастуна на бабата, който го била забравила в багажника. :):):)Новото си е ново, още Форд го е казал. Жалкото е че средния българин още няма доходите за нова кола.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 2 rate down comment 2
my-SHOP
преди 12 години
*** си ти. Както казваше един съфорумец - "няма какво да се занимавам с теб, ти си научен да си караш таксито и какъвто и акъл да ти се даде няма да го приемеш". Та отностно производството за Западна и Източна Европа - много скоро високопоставени ръководители, не само на автомобили, а и на други стоки ЯСНО ЗАЯВИХА, ЧЕ НЯМА РАЗЛИКА ОТ ПРОДУКТИТЕ ЗА КЪДЕ СА ПРАВЕНИ. А и за един продукт е важна ГАРАНЦИЯТА!!! *** сега ще ревнеш, че след като изтече гаранцията ще почнат и дефектите. Е драги ми Смехурко аз като изтече гаранцията ги продавам на такива като теб, които предпочитат втора употреба, прави и се една преригистрация с нов талон и СТАВА НОВ ВНОС, ей сега внесена от Германия - КАРАНА ОТ ПЕНСИОНЕР, КОЙТО САМО си е вземал пенсията с тая кола, иначе е била в гаража. Знаеш ли колко са ми смешни такива като дойдат да купуват кола и как се радват и си казват е друго си е немската кола :):):).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 0
hoult
преди 12 години
Ами той точно така кара дори в момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
Колата е доста читава, Дачия ряпа да яде! Днеска ги гледах на изложението! Особено пикапчето ми е доста симпатично! Успех на Литекс и от мене! Повече такива инвестиции и можем да станем нормална държава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 0
al64ad
преди 12 години
А за "китайците"- специално ще огледам пробвам стеед , за да разбера поради каква причина аналозите му /на форд и мазда/ правени в Тайланд са по скъпи .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 0
al64ad
преди 12 години
Хаа ха ,то се вижда кой е неразбирача....Що са по евтини ,бе ***??Отвори капаците и ще разбереш...А за складовете специално за държавите от ЦИЕ ,които ги има от повече от 10 години кво ще ни светнеш??Когато видиш германец да кара унгарско ауди правено за Бг и французин с пежо с полски чаркове ела ми се обади!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 0
my-SHOP
преди 12 години
Купи си някоя "германска кола" дошла на баница и после правена в знайни и незнайни гаражи. Няма нищо по-хубаво от новата кола - вземаш я с гаранция, с доказан произход и т.н. Преди време един познат се преби, заради 15 000 лева! Купи си уж ново BMW 7-серия на 1 месец от уж "ДОКАЗАНА" автокъща в България. Колата УЖ беше купена в Германия от клиент, ама после се отказал и била по-евтина с 7500 евро, че толкова му било капарото - 10%. Така че тоя човек се полакоми за 7500 евро при положение, че почти 75 000 еврака !!!!!!!! И най-лошото стана сина му се блъсна с над 200км/ч отсече 2 дървета и се заби в стена. Колата приличаше паднал кашон от 10 етаж и НИТО 1 AIRBAG не се беше отворил!!!!!!! И какво си мислите, че се оказа от всичките ейрбеци само тоя на волана си беше на мястото и 2 от дясната страна, другите просто ги нямаше, а управлението на системата за сигурност беше препоявано с разни жички - ЯВНО да лъжат компютъра. Е заради 7500 евро едно момче ЗАГИНА!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 1 rate down comment 2
my-SHOP
преди 12 години
Айде още един разбирач!!! Какво им е на BG дилърите!? За твоя информация новите автомобили в BG са по-евтини отколкото в Западна Европа. Ако се поразровиш и в Инвестор имаше доста статии по тая тема. Още повече че имаше оплаквания и от западни дилъри, че заради ниските цени - ТЕХНИ КЛИЕНТИ идват в България и си купуват коли отттук - ЗАЩОТО СА ПО-ЕВТИНИ!!! Ама заради такива като теб BG е на това положение, защото всеки НЕЗНАЕЩ се изказва по каквото и да е тема!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още