IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Great Wall Motors стартира с продажбите у нас

През октомври ще бъдат открити 12 официални представителства, които първоначално ще предлагат произведени в Китай автомобили, а по-късно и коли, асемблирани край Ловеч

11:27 | 13.09.11 г. 21
Автор - снимка
Създател
<p>
	Градският модел Volex10. <em>Снимка: Great Wall Motors</em></p>

Градският модел Volex10. Снимка: Great Wall Motors

Дългоочакваният старт на продажбите на ловешките автомобили с марка Great Wall е съвсем близо, съобщават от „Литекс Моторс“. Строежът на завода на компанията е в напреднал стадий и се очаква 1-ви етап на фабриката да бъде напълно завършен и да започне производство до края на 2011 г.

В средата на октомври ще бъдат официално открити дванадесет представителства на Great Wall в различни градове на България. Първоначално в тях ще се продават произведени в Китай автомобили, а по-късно и коли, асемблирани в завода до ловешкото село Баховица.

Автомобилите с марка Great Wall, които ще сглобяват у нас, ще бъдат изложени на автомобилен салон Пловдив 2011 в рамките на есенния панаир. След като ги представи на автосалон София 2011, „Литекс Моторс“ представя шестте модела автомобили Great Wall и в Пловдив, сред които разновидности на пътнически автомобил, SUV и пикап.

Изложбеният щанд на компанията ще заема площ от 275 кв. м и ще бъде разположен на откритата площ пред палата №3 на Международен панаир Пловдив (26 септември – 01 октомври).

По повод началото на продажбите „Литекс Моторс“ стартира и рекламната кампания на марката от средата на септември.

Началните цени на градската кола Voleex C10 Great Edition с екстри като климатична система, ABS с EBD, предни въздушни възглавници, централно заключване, 15-инчови алуминиеви джанти, аудио уредба с USB порт, кожен волан, фарове за мъгла, пълноразмерна резервна гума с алуминиева джантa и 1,5 бензинов двигатели и мощност 97 к.с., е 15 990 лв. с ДДС. 

Пикапът Steed 5 е със стартова цена с ДДС и екстрите 24 499 лв., а джипът Hoover се предлага от 28 699 лв. с ДДС. Сред екстрите, включени в цената, са двойно оптични фарове, тъмни задни стъкла, 17-инчови алуминиеви джанти, ABS с EBD, предни въздушни възглавници, фарове за мъгла, LED задни светлини, автоматични светлини и датчик за дъжд, автоматична климатична система, централно заключване с дистанционно управление, автоматични предни и задни електрически стъкла, електрически отопляеми странични огледала и задно стъкло, сензор за дъжд и автоматично активиране на чистачките. аудио система със 6 високоговорителя, резервна гума с алуминиева джанта и 2,4 бензинов двигател с мощност 136 к.с. Всички модели се предлагат с петгодишна пълна гаранция. 

През есента на 2009 г. „Литекс Моторс“ и най-големият частен китайски автомобилостроител Great Wall Motors подписаха договор за сътрудничество. На негова база ловешката компания стартира изграждането на завод за производство на автомобили Great Wall с площ от близо 500 декара.

Заводът ще стартира с производството на малък пътнически автомобил Voleex, SUV Hover и пикап с единична и двойна кабина Steed. Капацитетът на фабриката ще бъде 50 000 автомобила годишно при две работни смени. Очаква се инвестицията да разкрие близо 2 000 работни места.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 2 rate down comment 0
al64ad
преди 12 години
В България НЯМА дилъри на "хубава маркова западно-европейска кола" !!!Ще трябва да отскочиш до "запада"...И да не се чудиш, че там цените не са същите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 1
sirFaith
преди 12 години
Кой нормален човек би се качил в тенекиен ковчег, предпочитам германска кола втора употреба пред чисто нов китайски ....... Ако са толкова добри Гришата само с тях да се вози :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 1
nixi
преди 12 години
Оправете си статията, Voleex C10 не е с 2,4 литров двигател, нито пък с 16 цолови джанти. Ценова листа с оборудването на автомобила може да се свали от официалния сайт на марката - ***.greatwall.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 0
hellwitch
преди 12 години
Дано, дано. Ако са поне като качеството на Датчия ще имат успех.16 хил за кола с пълни екстри е идеална цена стига все пак да става за нещо.Да им пожелаем успех с начинанието, защото има вариант да стане най-голямото в БГ и да е мотор на икономиката ако се развие както трябва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 0
doba
преди 12 години
А сега и сериозно: и на японците и корейците нямахме вяра, но се доказаха. Нищо чудно китайците да ги последват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 0
doba
преди 12 години
И резервните части ще са по левче!;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 0
Nikola666
преди 12 години
Интересно дали тези автомобили ще се ползват с предимство в обществените поръчки на държавните служби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
illegal
преди 12 години
Целият проект ще надмине милиард, така че трябва и пари да си избиват. Малката количка е с готин дизайн, возил съм се, спирачките са уникални, но си е типично градска и дървена! Зависи и , какви гуми се слагат все пак. По- интересен ще е Хувъра, който ще има 6 цилиндров дизел. Плъзнали са и други китайци, които евентуално ще искат да правят автобуси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 1
stoian777
преди 12 години
Aми виж вече хвърчащите напред Дачия....и други има заинтересувай се по-сериозно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 4
Boicho Popov
преди 12 години
Не смятам, че цена от 16 000 лева с ДДС с подобни екстри е скъпа. Посочете ми друг, западен модел с небългарско изпълнение на подобна цена с такива включени екстри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още