IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тотю Младенов предлага 290 лв. минимална заплата

Предложението на социалния министър е тя да бъде увеличена от 1 април 2012 г.

13:08 | 24.10.11 г.
<p>
	Тотю Младенов. <em>Снимка: БТА</em></p>

Тотю Младенов. Снимка: БТА

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов е предложил днес минималната работна заплата да бъде увеличена на 290 лева от 1 април следващата година. Това е станало на закрито заседание на Министерския съвет, посветено на проектобюджета за 2012 година, съобщи БТА.

Министърът е заявил, че предстои в четвъртък предложението да бъде обсъдено със социалните партньори, заедно с макрорамката на бюджета за 2012 година. 

По думите на министър Младенов има разбиране по това предложение от финансовия министър. Увеличаването на минималната работна заплата ще се отрази на бюджета с около 23 млн. лв.

По думите на Младенов бюджетът на социалното министерство ще бъде със същите параметри, както за тази година и не се предвижда увеличение на пенсиите.

Минималната работна заплата беше повишена от 240 лв. на 270 лв. от 1 септември тази година след тежки преговори между социалните партньори. Още тогава синдикатите настояваха увеличението да е 290 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още