IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Стигнахме много близко до победата

Победата на ГЕРБ е нечестна, смята лидерът на БСП

00:12 | 31.10.11 г.
Станишев: Стигнахме много близко до победата

"Стигнахме много близко до победа, но за съжаление не можахме да направим решаващата крачка и да поздравим България с нов ден, който настъпва". Това заяви лидерът Сергей Станишев по време на пресконференцията на БСП.

"Тази вечер ГЕРБ спечели първото място на президентските избори, спечели най-много общински съветници, най-много гласове за листи. Аз обаче не мога да ги поздравя от сърце с победата, защото не се подава спортсменски ръка, когато победата е нечестна", заяви Станишев. По думите му сме станали свидетели на безпрецедентна манипулация с общественото мнение, на натиск върху свободната воля на българските граждани.

Той допълни, че от партията ще изчакат резултатите, които ще обяви ЦИК, както за президент и вицепрезидент, така и за местни органи на властта и след това ще вземат решение. „Изборната технология на ГЕРБ няма как да я приемем и да ги поздравим", каза още лидерът на социалистите.

Според данни на Станишев БСП печели изборите в 91 общини, сред които осем областни центъра.

Кандидатът за президент на партията Ивайло Калфин поздрави новоизбрания държавен глава Росен Плевнелиев и изрази надежда, че той и Маргарита Попова ще бъдат добър президент и вицепрезидент на страната в следващите пет години и обединители на нацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още