IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова залага на строга финансова дисциплина и съкращаване на разходите

Кметът на София и новоизбраните съветници от Столичния общински съвет днес положиха клетва

12:13 | 08.11.11 г. 2
Фандъкова залага на строга финансова дисциплина и съкращаване на разходите

През новия мандат кметът на София Йорданка Фандъкова ще заложи на строга финансова дисциплина, съкращаване на разходите и привличането на европейски средства. Това заяви Фандъкова на тържествената сесия по полагането на клетва, цитирана от БТА.

Днес новоизбраните съветници от Столичния общински съвет (СОС), кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и кметовете на кметства положиха клетва.

"Изборите свършиха - време е за работа", каза Фандъкова. Полученото доверие от софиянци е точна оценка за свършената работа през изминалите две години, посочи кметът на София и допълни, че даденият глас в изминалите избори е доверие към всеки един от съветниците и към нея за работа в името на града. 

Фандъкова посочи още, че в работата й ще е важен всеки гражданин и че разчита на работа с всички политически сили в общинския съвет в името на интересите на София. „Надявам се, че популизмът и теснопартийните интереси няма да надделяват над търсенето на добри решение“, каза Фандъкова.

По думите й и през този мандат ще се заложи на добър и ефективен контрол. Тя призова всеки, които има сигнали за нередности, да ги предоставя, тъй като това е начинът за борба с корупцията.

Областният управител на София Данаил Кирилов посочи, че софиянци очакват от новоизбраните общински съветници упорита и ежедневна работа в полза на всички граждани.

За председател на Столичния общински съвет беше избран Андрей Иванов от ГЕРБ, като това е вторият му мандат.

Общинските съветници от СОС гласуваха тайно за двама кандидати - Андрей Иванов от ГЕРБ и Георги Кадиев от БСП. От 60 съветници 34 са гласували за Иванов, а за Кадиев - 17. Други девет бюлетини са били недействителни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
hariton
преди 12 години
Какво те дразнят "***", при положение че целият град мяза на *** махала? Нещо да кажеш за белите ***, които не си плащат парното, общинските и водата с години? Колко ИУМПС (съкращение за бракуваните трошки) имате пред вашия блок, защото пред нашия има 4 броя и в тях са си заключили евтин багаж съвсем бели българи, бели беленички....А колко си плащат гражданската и данъка, сам можеш да си отговориш, защото ако бяха редовни, удоволствието щеше да им излезне скъпичко. Но трагедията е, че общината толерира подобни шмекерии (неплащане на парно, коли по тротоарите, изхвърляне на трошки на улицата...), защото софиянец = *** и те са принудени да се нагаждат по матряла
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 12 години
Това означава ли, че няма да строи безплатни жилища на *** с нашите пари и ще спре безплатният училищен транспорт на малките им, който също ние плащаме?Намерил се кой да говори за ПОПУЛИЗЪМ, боже господи !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още