IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът отхвърли исканията за касиране на изборите за кмет в София

Искането за повторно преброяване на бюлетините също не беше уважено

10:59 | 18.11.11 г.
Съдът отхвърли исканията за касиране на изборите за кмет в София

Административният съд в София е отхвърлил всичките доказателствени искания на жалбоподателите по делото за касиране на изборния вот за кмет на София, съобщи БТА.

Искането на партия "Зелените", Георги Кадиев, Прошко Прошков и Андрей Георгиев бюлетините за избор на кмет да бъдат повторно преброени също не беше уважено от съда. Няма да бъде представена и техническа експертиза за изборните списъци и образуването на секциите. 

Според съдебния състав няма нужда и да бъдат разпитвани свидетели, за да се установи плътността на бюлетините, тъй като в случая не е необходима експертна преценка. Бюлетините от вота в столицата няма да бъдат преброявани, тъй като според съда делото няма за цел да преповтаря изборния процес, а да установи дали са извършени административни нарушения.

Следващото заседание по делото е на 23 ноември. Дотогава страните трябва да се запознаят с представените от Централната избирателна комисия (ЦИК) и Общинската избирателна комисия (ОИК) писмени доказателства.
В началото на месеца стана ясно, че пет партии са подали заявления за обжалване на изборните резултати от местния вот на първия тур в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още