IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МРРБ откри обществени поръчки по проекта за енергийната ефективност на жилищата

Общата стойност на обществените поръчки е близо 5 млн. лв. без ДДС

17:36 | 24.02.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
МРРБ откри обществени поръчки по проекта за енергийната ефективност на жилищата

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) стартира три обществени поръчки по схемата за „Подкрепа за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради” от оперативна програма (ОП) „Регионално развитие“, съобщиха от ведомството.

Първата обществената поръчка е по проекта „Енергийно обновяване на българските домове” и е за избор на проектни мениджъри. По всяка от седемте позиции се търси мениджъри за обновяване на сградите в шестте райони за планиране плюс София - Северозападен район, Северен централен район, Североизточен район, Югозападен район, Южен централен район, Югоизточен район.   

Общата стойност на поръчката е 3,6 млн. лв. без ДДС.

Втората обществена поръчка се отнася  за извършване на обследвания на многофамилни жилищни сгради за установяване на техническите им характеристики, свързани с изискванията на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и съответно изготвяне на технически паспорти на сградите, които подлежат на саниране.

Обществената поръчка е по 7 позиции, отнасящи се до същите райони на страната. Общата стойност на поръчката е 800 хил. лв. без ДДС.

Третата обществена поръчка е свързана с първите две. По нея се търси изпълнител за провеждане на мащабна информационна кампания във връзка с изпълнението на проекта „Енергийно обновяване на българските домове“.

Общата стойност на поръчката е за сумата от 550 хил. лв. без ДДС.

Тя е твърде голяма, още повече, че възможността за кандидатстване на сдруженията на собствениците беше обявена още миналата година.

Крайният срок за подаване на оферти по обществените поръчки е 9 април. Срокът на изпълнението е 32 месеца за първата и третата поръчка и 30 месеца за обследването на сградите.

Както беше съобщено преди три месеца, общият ресурс на схемата  е 63 млн. лева. От тях безмъзмездното финансиране е 50 млн. лв. Останалите 13 млн. лв. влизат във Фонда за жилищно обновяване, управляван от Корпоративна търговска банка (КТБ), която беше избрана с конкурс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
Най-напред да махнат хартийките от улицата - после да мислят за разкрасяване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
rumen221
преди 12 години
ДОБРЕ...- БЛОКОВЕТЕ ДА СА В УНИФОРМИ... ДО-О-ООБРЕ..., ТО И ПРИ КОМУНИЗМА БЕШЕ ТАКААМА...;- КАКВО ПРАВИМ С ДЕСЕТКИТЕ ДЕКАРИ РИМЛЯНСКИ ГЕТА.... ЯВНО ЩЕ ОСТАНАТ "КИТНО" РАЗНООБРАЗНИ ЗА ДА РАЗКРАСЯВАТ ГРАДОВЕТЕ... ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ ОСТАНЕ И СПЕЦИФИЧНАТА МИРИЗМИЧКА.....- Първо да махнат НЕЗАКОННИТЕ *** ГЕТА и да преместят *** във изоставените казарми - справка Румъния, Чехия, Полша- Второ - МНОГОБРОЙНИТЕ МИТНИЧАРСКИ СЕЛА И ПАЛАНКИ- Трето - БЕЗБРОЙНИТЕ ХОТЕЛИ И ХОТЕЛЧЕТА ПО МОРЕТО НА "Пред ПЪРВА ЛИНИЯ" -спавка Турция, Испания, Португалия, Италия - Четвърто - ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНИЛИЕВ СВОЯТА НЕЗАКОННА ПОСТРОЙКА НА ЧЕРНОМОРЕЦ "Пред Първа Линия"в зашитена територия...- Пето - ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРИСТРОЙКИ И ПРЕУСТРОЙСТВА НА ИМОТИ В ЦЕНТЪРА НА София и на края на Лазар цървулите които "БАНКЕРКАТА" ЦВЕТЕЛИНА ЧАКА ДА КОНФИСКУВА ПАНЕЛКАТА НА ВСЕКИ КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ПРАТИ...- А В РУМЪНИЯ СОБСТВЕНИКА ПЛАЩА... 10%...!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още