IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков сам провери цените по магазините

За три дни яйцата поевтинели рязко, установила проверката на финансовия министър

15:28 | 16.03.12 г. 2
Дянков сам провери цените по магазините

Докато премиерът Бойко Борисов се занимаваше с назначенията на новите министри, които трябваше спешно да заемат местата на подалите късно вчера оставки министри на икономиката и здравеопазването Трайчо Трайков и Стефан Константинов, днес вицепремиерът Симеон Дянков сам обходи магазините, за да провери цените на основните хранителни стоки, съобщи БТА.

Проверката беше разпоредена от премиера Бойко Борисов на последното заседание на кабинета във вторник, преди правителствената делегация да замине на официалното посещение в Катар.

Заради рязкото поскъпване на основните храни премиерът се зарече лично той да провери днес какви са цените на яйцата, месото, хляба и тестените изделия. Извънредните кадрови рокади промениха намеренията му.

При днешната си обиколка финансовият министър е установил, че има леко понижение в цените на основните хранителни стоки, като освен големи търговски вериги той е инспектирал и малки магазинчета.

С най-голямо намаление са били яйцата, чиито цени миналата седмица се движеха между 40 и 50 ст. за бройка. При днешната обиколка Дянков се е убедил, че цените са паднали под 30 стотинки.

От финансовото министерство са съобщили, че в момента Дянков е на работна визита в Южна България. Оттам поясниха, че внезапните проверки в търговската мрежа ще продължат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
RSG
преди 12 години
Винаги ли има новина когато министър отиде до магазина, със земеделския същат аработа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
vzhekoff
преди 12 години
Ха ха - яйцата паднали под 30 ст. :) Те станаха по-евтини и от депутатските кюфтета :) Живеенето в паралелна реалност се нарича шизофрения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още