IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делян Добрев смени шефа на Български енергиен холдинг

Новият ръководител на холдинга ще е досегашният управител на НЕК Михаил Андонов

13:11 | 25.03.12 г.
<p>
	Михаил Андонов, Снимка: БТА</p>

Михаил Андонов, Снимка: БТА

Изпълнителният директор на Български енергиен холдинг (БЕХ) Йордан Георгиев е бил освободен от поста си, съобщават от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Като мотив за решението икономическият министър Делян Добрев посочва „нуждата от мениджър, който познава в детайли развитието на енергетиката в България”.

За нов ръководител на БЕХ е назначен досегашният управител на Националната електрическа компания (НЕК) Михаил Андонов.

От министерството посочват, че Андонов „се занимава от седемнадесет години с енергетика и отлично познава проблемите, на които следва да бъдат намерени бързи решения”

Михаил Андонов бе назначен за изпълнителен директор на НЕК през юни 2011 година, след като тогавашният ръководител на компанията Красимир Първанов беше освободен от Трайчо Трайков.

Повод за уволнението стана скандалът с превишаването на делегираните му права при подписването на поредното споразумение за удължаване на договора за строителството на АЕЦ "Белене" с "Атомстройекспорт". Това е и една от ситуациите, в които премиерът Бойко Борисов показа „жълт картон” на вече бившия икономически министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още