IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата преговаря за по-ниски цени при поддържането на пътищата

В началото на март регионалното министерство установи големи разлики в плащанията за снегопочистване в различните краища на страната

11:12 | 26.03.12 г.
Държавата преговаря за по-ниски цени при поддържането на пътищата

От днес Агенция "Пътна инфраструктура" започва преговори с фирмите за поддържането на пътищата, така че да понижат цените на услугите си. Това съобщи пред националната телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

Решението е резултат от направения от пътната агенция анализ, обявен в началото на март, от който стана ясно, че за едни и същи услуги в някои градове от страната фирмите получават много повече средства, отколкото колегите им в други региони. 

„Разликите са фрапантни и до края на седмицата ще стане ясно кои договори ще бъдат ревизирани“, каза регионалният министър.

Лиляна Павлова съобщи, че фирмите са депозирали и новите си ценови оферти. Тя увери, че със сигурност цените на някои компоненти като почистването на пътните знаци, подрязването на клони и озеленяването ще бъдат намалени, защото те не зависят от цените на горивата и битума, каза още министър Павлова.

От пътната агенция поясниха, че ако сумите не се намалят, договорите с тези фирми ще бъдат прекратени.

До момента са наложени глоби за над 700 хиляди лева на фирми, които не са се справили със снегопочистването по време на усложнената зимна обстановка в страната тази зима, поясни още министър Павлова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още