IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австрийци може да станат концесионери на дунавските пристанища

В момента се работи по концесиите на портовете в Русе, Видин, Лом, Никопол и Тутракан

18:29 | 04.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Австрийци може да станат концесионери на дунавските пристанища

Очакваме австрийски инвеститори да проявят интерес към концесиите, които подготвяме за българските пристанища на река Дунав. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на Виенския икономически форум, който се провежда в София, съобщиха от ведомството.

Министърът уточни, че в момента се работи по концесиите на дунавските пристанища Русе, Видин, Лом, Никопол и Тутракан. „С оглед на голямото значение на река Дунав за Австрия се надяваме, че тези обекти ще привлекат и инвестиции от тази страна”, допълни Московски.

По думите му публично-частното партньорство е добра алтернатива за развитие на българските летища и пристанища, която гарантира дългосрочно сътрудничество, като същевременно държавата запазва собствеността си.

Московски допълни, че България използва всички инструменти за повишаване на интереса към тези обекти. „Представяме нашите обекти на всяка среща с международно участие и към този момент наистина големи инвеститори са проявявали интерес към тях”, каза Ивайло Московски.

Като пример за резултата от действията за привличане на инвеститори Московски посочи интереса на Катар към летище Балчик. „Имаме всички основания да се надяваме, че той ще доведе до дългосрочно сътрудничество, което ще превърне Балчик в аеропорт от национално и регионално значение”, коментира още Московски.     

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още