IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България продължава с активна туристическа реклама в Санкт Петербург и Кишинев

От началото на годината министерството на икономиката не спира с инициативите за привличане на руски туристи

11:21 | 05.04.12 г.
<p>
	<em>България ще привлича руски туристи и с историческите си забележителности </em>&nbsp; &nbsp;Снимка: БТА</p>

България ще привлича руски туристи и с историческите си забележителности    Снимка: БТА

От 5 до 8 април Министерството на икономиката и енергетиката ще представи потенциала на България като атрактивна целогодишна туристическа дестинация на международните туристически изложения в Санкт Петербург и Кишинев, съобщиха от ведомството.

Изложението е най-силната проява в бранша в Северозападния регион на Русия. Тази година ще участват над 200 изложители от Русия, Украйна, Беларус, Кипър, България, Италия, Хърватия, Словения, Литва и Латвия.

На специализираната борса за туроператори и агенти в Санкт Петербург страната ни ще има информационен щанд, на който акцентът ще бъде върху рекламата на културния, СПА- и уелнес туризма. Водещото послание е "България - позната и неизвестна". 

На борсата в Кишинев страната ни ще бъде представена от 17 специализирани фирми, туроператори и агенции, които ще предложат различни оферти за целогодишен туризъм.

Изложението е най-голямото в Молдова. За местните жители България се утвърждава все повече не само като традиционен летен маршрут, но и като добра зимна и СПА-дестинация.

Ръстът на молдовските туристи, посетили България през 2011 г., е близо 20 на сто спрямо 2010 г., показват данните на икономическото министерство. 

България е посетена от над 455 хиляди руски туристи през миналата година, или спрямо предходната година ръстът е 20 на сто. Браншът прогнозра аналогичен ръст и през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още