IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Софийска вода“ прекъсва водоснабдяването на незаконни имоти

Без вода остават постройки в кварталите "Баталова воденица", "Бояна", "Манастирски ливади" и "Кръстова вада"

16:59 | 06.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
"Софийска вода“ прекъсва водоснабдяването на незаконни имоти

"Софийска вода" започва прекъсване на водоснабдяването на незаконно присъединени имоти към водопреносната мрежа в различни райони на София, съобщиха от дружеството.

Водоснабдявеното ще бъде прекъснато в кварталите "Баталова воденица", "Бояна", "Манастирски ливади" и "Кръстова вада", уточняват от дружеството.

От „Софийска вода” АД са предоставили за всеки от имотите наличната информация за статута на водопроводната мрежа в съответния район или липсата на такава, както и за предписаните от закона стъпки за осъществяване на законно присъединяване. Въпреки това посочените имоти са били присъединени в нарушение на нормативните изисквания.

За прекъсване на водоснабдяването от днес са били предвидени и сгради в кварталите „Овча Купел” и ”Витоша”, обаче след среща вчера в Столична община се е стигнало до решение прекъсването на водоснабдяването на имоти, където постоянно живеят хора,  да бъде отложено за момента.

Прекъсването на незаконните връзки е една от мерките за намаляване на неотчетените водни количества и загубите на вода, което е предписано в Договора за концесия и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и Столична община следят стриктно за изпълнението му, допълват от „Софийска вода“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още