IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Росен Плевнелиев инициира дебати по шест национални приоритета

Трябват милиарди инвестиции във водния сектор, защото “водата е бъдещият петрол“, смята президентът

17:36 | 18.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Росен Плевнелиев инициира дебати по шест национални приоритета

Президентството ще стартира дебати по националните приоритети във връзка с изготвянето на националната програма. Това заяви държавният глава Росен Плавнелиев на първото заседание на Съвета за развитие на регионите и национална инфраструктура към президентството.

По думите на Плевнелиев страната ни трябва да започне да мисли за развитието си в дългосрочен план, както много други държави, които следват ясно начертаните си приоритети, независимо кой е на власт.

Президентът очерта шест ключови приоритети за програмния период 2014 - 2020 г. по европейския фонд за регионално развитие и по кохезионния фонд.



Според Плевнелиев инфраструктурата вече е основен приоритет и трябва да се подобри качеството й, защото това е предпоставка за развитие и на останалите сектори.

Трябват милиарди инвестиции във водния сектор, защото “водата е бъдещият петрол“, подчерта президентът.

Той определи като “висша форма на държавна грижа към гражданите“ въвеждането на електронно правителство.

Необходимо е да се подготви мащабна национална програма за енергийна ефективност в жилищния сектор и в сектора на предприятията, смята още Росев Плевнелиев.

Президентството ще гарантира, че националните приоритети няма да се подменят, заяви държавният глава. Той изтъкна, че тази година е изключително важна, защото ще се планира развитието на България до 2020 г. Затова е „ключово за успеха на “България 2020“  всички институции да се обединят и да работят за националните приоритети“.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още