IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затягат се изискванията към бъдещия концесионер на атракциона в Западния парк

При спиране на съоръженията в парка за повече от месец договорът с наемателя се прекратява, предвижда проектът

12:42 | 08.05.12 г.
Затягат се изискванията към бъдещия концесионер на атракциона в Западния парк

Концесионерът на атракционните съоръжения в Западния парк няма да има право да ги спира от експлоатация за повече от месец, в противен случай договорът му ще бъде прекратен. Изключение ще се прави само ако игралните автомати са засегнати от природно бедствие.

Това ще бъде записано в проектодоговора, който се очаква да бъде гледан на заседанието на Столичния общински съвет на 10 май, предаде БТА.

От дирекция "Концесионен контрол" в общината са готови с последните корекции в проекта на договор, които ще бъдат гледани от общинската комисия по околна среда. Очакваше се проектът да бъде приет още преди месец, но разглеждането му се отлагаше.

Промени има и във финансовите условия на договора. Според тях концесионерът няма право да повишава цените на стоките и услугите, използвайки като претекст евентуално неизпълнение на инвестиционната програма.

Неустойките и минималният праг на гаранцията от 100 хиляди лева, предвидени в договора, ще се индексират с официалния индекс на инфлацията от НСИ ежегодно.

Ако договорът се прекрати, Столичната община няма да дължи обезщетение на концесионера, освен ако договорът не бъде прекратен по виновно неизпълнение от страна на общината.

В последния предложен вариант за концесионен договор е предвидено стопанските дейности, които ще се извършват в концесионираната част от парка, да се съгласуват предварително със Столичната община, за да се избегнат нарушения.

Неизпълнението на това условие може да е основание за прекратяване на договора.

След изтичането на срока на концесионния договор атракционите остават в полза на общината и за тях няма да се дължи обезщетение, се посочва още в съобщението.

В договора е записано и ново изискване към концесионера, който ще бъде длъжен за най-малко 30 дни през годината да осигурява безплатен достъп за деца в неравностойно положение за своя сметка.

Плановете за поддръжката на парка ще трябва да се съгласуват с дирекция "Зелена система" на Столичната община, гласи още договорът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още