IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството спря съкращенията в „БДЖ-Товарни превози“

Транспортният министър Ивайло Московски е наложил мораториум върху освобождаването на служители на компанията

15:27 | 10.05.12 г.
Правителството спря съкращенията в „БДЖ-Товарни превози“

Спират съкращенията на служители в „БДЖ-Товарни превози“, след като днес транспортният министър Ивайло Московски е наложил мораториум върху предприемането на действия в тази посока, съобщиха от КНСБ.

За необходимостта от съкращения в „БДЖ-Пътнически превози“ ръководството трябва да изготви икономически анализ и да предостави инвестиционна програма. Едва тогава преговорите между мениджърският екип и синдикатите ще продължат, уточняват от профсъюза.

Решението е взето след среща днес между министъра на транспорта Ивайло Московски, изпълнителния директор на железниците Йордан Недев и президента на КНСБ Пламен Димитров. 

Синдикатите са представили аргументи срещу обявените съкращения на 450 служители от товарните превози и 400 души от пътническите. Един от тях е незаконосъобразността на съкращенията, които противоречат на заложената численост на персонала в представения анализ в агенцията за приватизация.

Друг аргумент е липсата на икономическа обосновка за бъдещо намаление на служителите.

Преди няколко дни ръководството на държавните железници, съобщи, че предстоят нови масови съкращения. КНСБ заплаши с нова вълна от масови стачки, подобна на тази от края на миналата година, когато влаковете останаха по гарите в продължение на повече от 20 дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още