IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна набирането на проекти за „Зелена София”

Тази година допустимият размер на безвъзмездната финансова помощ се определя в зависимост от площта на обработваните пространства

11:30 | 18.05.12 г.
Започна набирането на проекти за „Зелена София”

От днес до 18 юни ще се приемат проекти за кандидатстване по програмата "Зелена София" на Столичната община, съобщи БТА.

Плановете за обновяването на междублоковите пространства се изработват от регистрираните етажни собствености или от неправителствени организации. Приемът на проектите се извършва от деловодствата на районните общински администрации.

Програмата "Зелена София" не предоставя директно финансови средства, а осигурява материалите и оборудването за изпълнението на проектите. 

През тази година допустимият размер на безвъзмездната финансова помощ в натура се определя в зависимост от площта. За площ до един декар се отпускат до 2 хиляди лева (с ДДС), за площ от 1 до 3 декара - до 3 хил. лв. (с ДДС) и при над 3 декара - материали на стойност до 4 хил.лв. (с ДДС).

През миналата година по програма „Зелена София" бяха изградени 68 градинки в междублокови пространства с материали и оборудване от общината и с труд от гражданите.

Проектът "Зелена София" е насочен към насърчаване на гражданите и неправителствения сектор за поддържането на междублоковите пространства. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още