IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газпром може да финансира дела на България в проекта "Южен поток"

Връщането на предоставените средства ще става с вземания от приходите от транзита на руски газ през територията на България

22:00 | 08.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Газпром може да финансира дела на България в проекта "Южен поток"

Газпром може да финансира дела на България в проекта за строителство на сухопътната част на "Южен поток" на българска територия, съобщава ИТАР-ТАСС, цитирайки информиран източник.

Според него 70% от средствата за строителството на българския участък могат да бъдат покрити от кредити, а останалата част (30%) трябва да се финансира от партньорите с техни собствени средства.

Имайки предвид финансовите затруднения на България, руската компания Газпром може да плати със собствени средства участието й в проекта за строителство на сухопътния участък на "Южен проект".

Предполага се, че ако този модел бъде приет, то връщането на средствата, инвестирани от Газпром от името на България, ще става с вземания от приходите от транзита на руски газ през територията на страната, допълва ИТАР-ТАСС.

Газпром разглежда редица технически възможности за ускоряването на прокарването на морския участък на газопровода "Южен поток" и създаването на конкурентна среда за подизпълнителите.

Първите доставки на газ за газопровода се очакват в края на 2015 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още