IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паричната гаранция на Гриша Ганчев бе намалена от 500 на 300 хил. лв.

Според специализирания съд Ганчев няма да се укрие защото е позната за обществото личност и има добри характеристични данни

10:42 | 09.06.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Паричната гаранция на Гриша Ганчев бе намалена от 500 на 300 хил. лв.

Специализираният съд намали паричната гаранция на Гриша Ганчев от рекордните 500 000 на 300 000 лв. Мярката на Ганчев бе преразгледана по искане на защитата му.

Съдът мотивира решението си с това, че макар да се обосновава предположението, че Ганчев е автор на престъпленията, в които прокуратурата го обвинява, той е позната за обществото личност, има добри характеристични данни и няма да се укрие.

На 29 май ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев беше обвинен за ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система. За малко повече от два месеца престъпната група е ощетила бюджета с близо 200 000 лева.

Според държавното обвинение бизнесменът е ръководил престъпната структура от шестима души, които бяха задържани за измами с ДДС при търговия със захар. Сред закопчаните е и синът на Гриша Ганчев - Данаил. 

Прокуратурата твърди също, че Гриша Ганчев е отправял закана за убийство към шефа на НАП Красимир Стефанов.

Спрямо Ганчев бе определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на половин милион лева. Беше му наложена и забрана да напуска страната.

След повдигането на обвиненията ловешкият бизнесмен обяви, че до една година ще разпродаде бизнеса си и че се отказва от всички инвестиции в спорта. 

Още криминални новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
aldy
преди 11 години
Още не е дорасъл до нивото на Галевите. На тях им върнаха парите и сега ги търсят да им връчат орден "Стара Планина". Когато му върнат паричките, тогава ще го призная.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
sel4o
преди 11 години
И братя Галеви бяха познати на обществото личности, ама......................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още