IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК одобри 42,5 млн. евро за модернизирането на градския транспорт в София

Общата стойност на проекта за интегриран градски транспорт в София е за над 61 млн. евро

15:32 | 13.06.12 г. 1
ЕК одобри 42,5 млн. евро за модернизирането на градския транспорт в София

Европейската комисия (ЕК) е одобрила инвестиции за 42,5 млн. евро за модернизирането на столичния градски транспорт, съобщиха от представителството на Еврокомисията в София.

Столичната община подаде апликационната форма за финансиране на проекта за интегриран градски транспорт още през май. Общата стойност на проекта е над 61 млн. евро.

С европейските средства ще бъдат закупени 50 нови тролейбуса, ще бъде изградена нова трамвайна линия до кв. „Дървеница“ в София, както и ще бъде ремонтирано трамвайното трасе по бул. „България“.

Предстои също така изграждането на интелигентна система за управление на трафика в София. Ще бъдат поставени и над 600 електронни табла по спирките на градския транспорт.

Схемата за модернизиране на градския транспорт в най-големите български градове, която се финансира със средства от оперативната програма „Регионално развитие“, беше отворена през ноември 2011 г.

Преди дни бяха одобрени проектите за модернизиране на градския транспорт на Пловдив, Стара Загора и Плевен. Предстои да бъдат одобрени проектите на общините в Русе и Варна.

В най-напреднала фаза е работат по модернизацията на градския транспорт в Бургас, който беше избран за пилотен град за развитието на интегриран проект за обновяване и модернизиране на обществения транспорт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
hellwitch
преди 11 години
Браво
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още