IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готвят още нови правила за възнагражденията на държавните служители

Чиновниците няма да могат да вземат пари за участие в комисии, работни и експертни групи

17:16 | 13.06.12 г.
Готвят още нови правила за възнагражденията на държавните служители

Служителите в държавната администрация няма да получават допълнително възнаграждение за работата си в съвети, комитети, комисии, работни или експертни групи, органи на управление или контрол на фондове и други, които не са юридически лица. 

Това предвиждат промени в закона за администрацията, предложени от правителството, съобщи пресслужбата на кабинета.

Със заключителните разпоредби на законопроекта аналогични промени се правят и в Кодекса на труда, в законите за държавния служител, за концесиите, за обществените поръчки, за националната стандартизация, в Семейния кодекс и други нормативни актове.

Целта е да се премахне възможността да се получават възнаграждения, които не са обвързани с постигнати резултати. 

Подобна практика не допринася за повишаване ефективността на съответните дейности и крие риск от изкривяване на модела на възнагражденията в публичния сектор, пише в съобщението.

Днес кабинетът направи и промени в 13 постановления, наредби и правилници за прилагане на различни закони. По този начин ще се въведе по-прозрачен и ефикасен модел на възнагражденията в публичния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още