IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Металурзите от ОЦК обещават нови протести, ако до 20 юни не се намери инвеститор

Полската компания "Селезия" АД на този етап остава единственият сериозен кандидат за наемане на мощностите

17:17 | 15.06.12 г.
Металурзите от ОЦК обещават нови протести, ако до 20 юни не се намери инвеститор

Ако до 20 юни не бъде решен казусът с "Оловноцинковия комбинат - Кърджали" (ОЦК), от КНСБ отново ще излязат на протест. Това е ултиматумът, който бе поставен от лидера на синдикатите Пламен Димитров по време на отчетноизборната конференция на синдиката, проведена в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

„Министър председателят Бойко Борисов ясно заяви в публичното пространство, че до 20 юни ще намери решение на нашия проблем. Поради тази причина ние преустановихме протестите си, но ако няма изход от ситуацията, ще започнем отново протести“, казва още Димитров.

Той поясни, че в хода на преговорите двама от потенциалните кандидати българската компания „Химимпорт" и руският завод „Уралмаш" официално са се оттеглили. На този етап остава само полският металургичен завод "Силезия" АД, който кандидатства за евентуалното наемане на част от мощностите.

Лидерът на КНСБ подчерта, че информацията е потвърдена от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Преговорите са се водели само между собственика Валентин Захариев и представители на „Силезия“ АД, но там не са били допуснати други заинтересовани страни като синдикатите например, спомена още Димитров.

„Това, както и намерението на „Силезия" да наеме завода за три години, засилва нашата тревога, защото ние се надяваме на първия етап след сключването на договора да бъдат изплати поне една от дължимите заплати на металурзите, които не са плащани повече от половин година", подчерта още Пламен Димитров.

Очакваше се полската компания да подпише договора за мениджмънт на ОЦК в началото на тази седмица. Засега преговорите й със собственика на комплекса продължават.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още