IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 1 юли служителите на НКЖИ ще останат без безплатни карти за пътуване

Над 200 души са съкратени от БДЖ "Товарни превози" само за последните дни

18:10 | 26.06.12 г. 3
От 1 юли служителите на НКЖИ ще останат без безплатни карти за пътуване

От 1 юли служителите на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) вече няма да могат да използват документите си за безплатно пътуване с влак, съобщи председателят на синдиката на железничарите Петър Бунев пред Investor.bg.

„Отнемането на безплатните карти за превоз на работниците в НКЖИ буди моето недоумение. Министърът на транспорта Ивайло Московски нееднократно обещаваше, че картите ще останат валидни до края на годината, като дотогава ще има преразглеждане на условията за отпускането им“, коментира Бунев.

Той подчерта, че досега всяка карта за безплатно пътуване е струвала на компанията по 600 лв. След съответната промяна, поискана от ръководството на БДЖ, стойността на една карта сега възлиза на 4600 лв., посочи Бунев.

„Така наречените „безплатни карти“ всъщност не са безплатни, защото НКЖИ до сега плащаше по 9 млн. лв годишно за тях. Рязкото увеличение на цената им ще принуди компанията да дава по 60 млн. лв. годишно“, допълни Бунев.

В официалното изявление на ръководството към служителите се посочва, че „невъзможността за плащане на 30 млн. лева за карти за следващото полугодие е причината за преустановяването на валидността им“, подчерта Бунев.

Investor. bg се свърза с НКЖИ за да потърси коментар по темата, но от компанията заявиха, че нямат информация за подобно орязване на картите.

Бунев съобщи още, че за последните няколко дни над 200 души са уволнени от БДЖ "Товарни превози".

"Министър Московски обеща, че няма да има повече съкращения в "Товарни превози" до края на годината. Той даде дума, на която не успя да удържи", коментира още председателят на железничарския синдикат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
aztco
преди 11 години
изказването ти е много правилно--не разсипвайте шерпите които работят навън зима и лято без всякакви придобивки -- в сняг и пек -- за да се движат пътническите превози на БДЖ-то които не им дават карти -- били искали за карта на човек по 4500 лв. тия щури ли са .-- тогава един млекопроизводител може да иска 8000лв. за литър мляко. ха ха ха - слезте на земята .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
aztco
преди 11 години
картите да се вземат - но да се дадат нови от местоживеене до работното им място. остана и да си плащат за да идат на работа. нестига че им намалихте заплатите . ДЯНКОВ като е на работа и трябва да иде до БРЮКСЕЛ със самолет плаща ли си билета.А. щото той бе казал защо жепейците имат тези привилегии с безплатни карти.оттам почна всичко .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
nmarinow
преди 11 години
Необходимо е да останат поне картите им за пътуване от местоживеенето до работното място, а иначе за цялата жп мрежа - отнемането е правилна стъпка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още