IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преместването на агенцията по рибарство в Бургас е законово регламентирано

Забранява се продажбата на риба без документ за произход

15:37 | 12.07.12 г. 1
Преместването на агенцията по рибарство в Бургас е законово регламентирано

Седалището на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури да бъде преместено от София в Бургас реши парламентът с приетите на второ четене промени в Закона за рибарството и аквакултурите, предаде БТА.

С одобрените промени се въвежда забрана за продажбата на риба без съответните документи за произход. За целта ще се изискват документи или копия, реализирани при първичната продажба на морските или речни продукти, гласят промените.

С цел да се предотвратят опитите за бракониерство в акваторията, законът въвежда забрана за риболовните кораби да напускат пристанищата, ако бордовото им оборудване за сателитно проследяване не е включено.

С приетите текстове се регламентират и процедурите по издаването на разрешителните за улов на рибните квоти във водите на Черно море, които се издават за дадена календарна година на всеки кораб, включен в списък на одобрените риболовни кораби със заповед на изпълнителния директор на ИАРА. За издаване на документа се плаща такса съгласно тарифа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
nobel
преди 11 години
Забранява се продажбата на риба без документ за произход.От утре всяка риба, която плува в морето без документ зо сомоличност ще бъде глобявана. При неплатени здравни и пенсионни осигуровки няма да и бъде разрешено да си купи автомобил. Ако отговаря на изискванията за етажна собственост може да кандидатства по проекти за саниране на жилищата с евросредства. И т. н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още