IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общинска банка не освободи от отговорност част от старото си ръководство

То е натрупало загуби за 11,4 млн. лв., но за щастие новото стабилизира институцията и тя отчита печалба от 1 млн. лв. за полугодието, заяви Орлин Алексиев

13:32 | 17.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Общинска банка не освободи от отговорност част от старото си ръководство

На вчерашното редовно Годишно общо събрание на акционерите на Общинска банка АД, проведено в централното управление в София, се приеха докладът на Управителния съвет за дейността на банката през изтеклата 2011 г. и Годишният финансов отчет на банката за 2011 г., съобщиха от прес офиса на банката.

Акционерите освободиха от отговорност членовете на Надзорния съвет – Стефан Лазаров и Петя Димитрова, както и членовете на Управителния съвет – Сашо Чакалски, Борислав Моянов и Иванка Попова за дейността им през финансовата 2011 г. 

Не бяха освободени от отговорност за дейността им представителите на ръководството на Общинска банка, които са били в управителните органи през цялата 2011 г. Това са Димитър Колев, Никифор Вангелов и Спас Димитров от Надзорния съвет, както и Александър Личев, Георги Беловски и Васил Тренев от Управителния съвет. 

„Общото събрание взе решение да не освободи от отговорност членовете на УС на Общинска банка, които са част от старото ръководство, по време на чието управление банката е натрупала значим негативен резултат от 11,4 млн. лв. за 2011 г. За щастие новото ръководство своевременно взе необходимите мерки за стабилизиране на институцията, за преструктуриране на банката и кредитния й портфейл и за първото полугодие тя вече е с печалба от близо 1 млн. лв.”, съобщи Орлин Алексиев, представител на основния акционер – Столична община.

„Екипът успа да обърне негативната тенденция, която дърпаше Общинска банка към дъното, с цената на много усилия. За нас е изключително важно да имаме доверието и подкрепата на акционерите за управленската ни политика. Продължаваме да развиваме Общинска банка като модерна търговска компания, която е сигурен и доверен партньор на своите клиенти. Положителният финансов резултат за първото полугодие на 2012 г. е доказателство, че вървим в правилна посока”, коментира Сашо Чакалски, изпълнителен директор и Председател на УС на Общинска банка.

„КПМГ България” ООД” ще бъде специализираното одиторско предприятие, което ще извърши проверка и заверка на Годишния финансов отчет и Годишния консолидиран отчет на банката за 2012 г., реши още събранието. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още