IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Извършени са обиски във фирми на Огнян Донев

Действията са предприети заради сигнала за пране на пари, по който Донев и съдружникът му в "Медийна група България" Любомир Павлов са обвинени

19:24 | 19.07.12 г. 25
Извършени са обиски във фирми на Огнян Донев

Служители на министерството на вътрешните работи и прокуратурата са извършили днес обиски във фирми, свързани с Огнян Донев, съобщи Mediapool, като се позова на собствени източници. Информацията е била потвърдена неофициално и от Софийската градска прокуратура.

Става дума за офисите на фирмите "Елфарма" и "Телсо", които са свързани със "Софарма".

Обиските са заради сигнала за пране на пари срещу Любомир Павлов и Огнян Донев, който бе подаден в началото на 2011 година от техните съдружници при покупката на "Медийна група България" Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Руц, и по който двамата бяха обвинени.

Фирма "Телсо" има общи управляващи с фирмите "Софарма имоти" и "Фармалогистика", които са собственост на компанията "Софарма". "Телсо" е притежание на офшорно дружество.

Управляващ и собственик на "Елфарма" е Огнян Донев, показват правните регистри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
didko_234
преди 11 години
Понижението на лекарствата е минимално и на практика почти няма да свали цената на лекарствата у нас. Това е прах в очите на хората, за да може Софарма да се измъкне като чиста фармацевтична компания, която не е правила никакви злоупотреби на българския пазар. Много добре видяхме какви са разликите между продаваните продукти на компанията на Огнян Донев в България и страни като Турция, Сърбия и Беларус например. Същите лекарства там се доставят от Софарма, но са по-евтини от 2 до 3 пъти. Това ще рече едни 200-300%, че да не кажа и повече. У нас поевтиняването няма да е с повече от 10-15%, което е нищожно и чиста победа за Донев и компанията му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
baritona
преди 11 години
Не само да се възобнови делото, но и да се доведат нещата докрай, защото ако започнем да съдим крадливите си олигарси ще започнем да създаваме добро впечатление пред Европа и така бленувания Шенген няма да ни е толкова далеч! А и по този начин ще докажем на Европа, че имаме действаща правосъдна система, която не си затваря очите и не обслужва различни интереси!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
dimitrichka24
преди 11 години
Огнян Донев ощетява милиони български граждани, като източва здравната каса благодарение на неговата Софарма. Той упражнява монополно положение в България и продава лекарства на тройна надценка спрямо държави като Сърбия, Турция, Македония, Полша и Румъния. Много болници вече натрупаха милиони дългове към него и са заплашени, ако сменят доставчика си с различен от него, в един момент той да си поиска полагащите му се пари. Тогава болниците фалират автоматично. По този начин той ги държи в капан и всичко това е легално благодарение на октопода от хора на всички високи постове, който той е спуснал над здравната каса, за да го защитава навсякъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
THE TRADER
преди 11 години
Инвестиционният "гуру" за много от тука пишещите! Той не може да обясни не само за първия си милион! Сега става ясно, че е участник и в открадването на Общинска банка! И е крайно време да видим как държавата ще се представи в случая и дали ще може да си прибере това, което е отклонявано от хазната по какъв ли не начин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още