IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрев: Отливът на туристи от Израел се компенсира с гости от други страни*

Министерството на икономиката отчита ръст на руските туристи и спад на посещенията от Европейския съюз

11:30 | 31.07.12 г. 2
Добрев: Отливът на туристи от Израел се компенсира с гости от други страни*

След атентата в Бургас се наблюдава отлив на туристи от Израел, но той се компенсира от туристи от други държави, каза в интервю за БНР министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който е на посещение в Израел.

Той призна, че в първите дни след атаката на летището в Бургас се отчита намаляване на броя на посещенията от Израел и предупреди, че държавата трябва да се погрижи да няма сериозен спад на израелските туристи в бъдеще.

По данни на министерството на икономиката туристите от Израел за миналата година са били 138 хиляди души. „Дори 10-15 процента спад на броя им тази година означава отлив на десетки хиляди туристи“, коментира министърът.

Добрев изтъкна, че основна цел на посещението му в Израел е да гарантира, че България е спокойна и сигурна страна, която осигурява безопасна почивка.

На въпрос дали се наблюдава отлив на туристи от други пазари министърът посочи, че се отчита обратната тенденция – на увеличен брой туристи от традиционните ни пазари - Русия, Германия, Полша, но има спад на посещения с цел туризъм от граждани на Европейския съюз. 

По повод на повишените мерки за сигурност, които предприема държавата, Добрев коментира, че те трябва да се прилагат не само за сезона и не само по летищата.

„От по-големите мерки за сигурност ние само може да спечелим, но все пак хората идват на почивка и не трябва да бъдат ограничавани действията им“, допълни Добрев.

По време на официалното си посещение в Израел министър Добрев заяви, че се предвижда да се увеличи интернет рекламата на България в израелски медии, както и да се организира посещение на израелски журналисти в България. Наред с това ще бъде осъществен експедиентски тур от туроператори и синдикати, за да се ограничи максимално спадът на посещенията от Израел.

* Допълнена към 15.30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Бате Пешо
преди 11 години
Тая Калинка друга песен запя.Чудя се дали да гербераст е заразна болест или чума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
aldy
преди 11 години
Кухи, безпомощни "калинки", в кой свят живеят? Дрънкането на глупости вече и у нас предизвиква само досада, за чужденците не вярвам да ги впечатлява. Нагледно се показа безхаберието на охранителите. Кой ще повярва, че днес те вече няма да допуснат подобен акт. И приказките, че на всеки може да се случи, като да е природно бедствие, само подсилват недоверието във вече провалилите се или за сигурност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още