IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обмисля се въвеждането на безплатно паркиране около столичните болници

Където е възможно, ще бъдат обособени безплатни паркоместа за пациентите

12:49 | 08.12.12 г. 1
Обмисля се въвеждането на безплатно паркиране около столичните болници

Столична община обмисля идеята иколо големите болници в София да може да се паркира на преференциални цени или безплатно, съобщи bTV.

Обмисля се също така облекчаване на режима на паркирането около болниците, където сега има синя и зелена зона.

Един от вариантите е на болниците да се издаде специален служебен абонамент за паркоместа на преференциална цена, който да се ползва за автомобилите на служителите и на пациентите. Това предложение е направил председателят на Комисията по транспорта в Столичния общински съвет Радослав Тошев.

Освен това около здравните заведения ще бъдат обособени безплатни паркоместа, където това е възможно.

Предстои идеите да се съгласуват с ръководствата на столичните лечебни заведения.

Междувременно директорът на Военно-медицинската академия (ВМА) ген. Стоян Тонев съобщи, че планира да построи 6-етажен паркинг с площадка за хеликоптер, който ще се използва и от другите болници в района.

През първите 4 години се предвижда да има такса за паркирането в размер на един лев на час, а после паркингът да е безплатен.

„Паркирането на пациентите е един от най-тежките проблеми в цяла София. Тук се получава едно мъчение - не стига че човек е болен, ами не може да паркира, не може да бъде спокоен за това, което е дошъл. И това е от години”, обясни ген. Тонев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Всяко искане за плащане от страна на държава и общини при СВОБОДНО предвижване на гражданите из страната и градовете ни е незааконно и противоконституционно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още