IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелите в зимните ни курорти са почти запълнени за празниците

Очаква се зимният сезон да бъде силен

14:25 | 08.12.12 г. 8
Хотелите в зимните ни курорти са почти запълнени за празниците

Хотелите в зимните ни курорти вече са почти запълнени за предстоящите празници, съобщи за агенция „Фокус” Байко Байков, член на управителния съвет на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

Най-предпочитаната дестинация за празниците тази година е Банско, а след него се нареждат Боровец и Пампорово.

На висока посещаемост ще се радват и традиционните спа курорти като Сандански, Велинград и Хисаря, отбеляза Байков.

Българинът, който ще празнува в курортните комплекси, ще похарчи средно между 300 и 600 лева за престоя си, като сумата зависи от категорията на избрания хотел и услугите, които той предлага. Обикновено офертите включват нощувки, закуски и празнична вечеря, обясни Байков.

Зимният сезон в България и тази година ще е силен, прогнозира експертът. Очаква се голям наплив от чуждестранни туристи, най-вече от Русия и Украйна, както и от съседните ни държави.

“От години България се отличава с етикет „евтина” дестинация, заради ниските цени, които предлагаме в нашите зимни и летни курорти. В условията на криза в международния туризъм по отношение на привличането на туристи този етикет е изключително полезен за страната ни”, отбеляза Байко Байков.

Той подчерта, че се отчита и висока степен на повторна посещаемост, това означава, че услугите, които се предлагат в българските курорти, имат отлично съотношение между качество и цена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
dobri
преди 11 години
Ти някога бил ли си на Боровец?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Банско и Пампорово - разбирам да са предпочитани дестинации, ама *** на Боровец в трети картофен е драматична. Странно, че е предпочитан!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още