IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консултантите за е-винетките искат между 3,8 и 4,1 млн. лв.

Бъдещият консултант трябва да предложи няколко варианта за изграждането на системата, както и кои пътища да бъдат включени в нея

11:04 | 11.12.12 г.
<p>
	<em>Планира се е-винетктие да станат факт най-рано в началото на 2016 г.</em> Снимка:<em> БТА</em></p>

Планира се е-винетктие да станат факт най-рано в началото на 2016 г. Снимка: БТА

Участниците в обществената поръчка за избор на консултант, който да даде идейни предложения за така наречените е-винетки, искат между 3,8 и 4,1 млн. лв., за да изпълнят поръчката. Това стана ясно при официалното отваряне на ценовите оферти на трите концорциума в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Точният предмет на процедурата е "Извършване на консултантски услуги по отношение анализ на възможностите и вариантите за въвеждането на интегрирана електронна система за предоставяне на европейска услуга за електронно събиране на такси (ЕУЕСТ) при ползване на пътна инфраструктура от републиканската пътна мрежа в Република България“, а възложител е министерство на регионалното развитие. 

Целта на въвеждането на тол системата е в бъдеще да се гарантира по-справедливо плащане за ползване на пътищата на принципа на изминатото разстояние, а не както е сега с винетка за цялата мрежа независимо колко километра изминаваш. Освен това тя ще помогне за по-добро управление на трафика и по-висока събираемост на такси.

Трите консорциума подадоха оферти в диапазона 3,8 и 4,1 млн. лв, като най-ниската цена бе на обединението „Лоджика Чешка Република“ ООД - 3 843 206 лв. без ДДС.

Вторият участник „Аруп Тийм“ предлага да извърши услугата за 3 901 878 лв. без ДДС, а третият кандидат „ ДоЪЯ Тол България“ ООД предлага да консултира МРРБ за е-винетките срещу сумата от 4 107 243 лв. без ДДС.

Бъдещият консултант трябва да предложи няколко варианта за изграждането на тол системата, както и кои пътища да бъдат включени в нея. Освен това той ще трябва да подготви и документацията за търга за избор на доставчик на електронното оборудване на системата.

Договорът с изпълнителя на поръчката ще бъде за три години.

Планира се е-винетктие да станат факт най-рано в началото на 2016 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още