IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отне концесията за минералния извор "Брацигово"

Компанията, която ползваше водите, не е изпълнила своите задължения по концесионния договор

13:37 | 06.02.13 г.
Правителството отне концесията за минералния извор "Брацигово"

По време на днешното (6 февруари) правителствено заседание беше отнета концесията за добив на минерална вода от находище „Брацигово“, съобщават от правителствената информационна служба. Основанието е неизпълнение на концесионни задължения.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова е упълномощена да уведоми концесионера за прекратяването на договора и да предприеме необходимите действия за прекратяване.

Компанията, която ползваше минералната вода от този извор, е „Фърст Файненшъл“. Отдаването на концесията стана с решение на Министерския съвет от февруари 2005 година. Таксата, която компанията плати за предоставянето на разрешението, беше в размер на 5 хил. лева.

„Фърст Файненшъл“ предложи инвестиция за находище в размер на над 4,1 млн. лева. Над 2 млн. лева са били платени за закупуване на сгради и оборудване на бутилиращото предприятие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още