IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стратегията за бранд "България" временно е спряна

Министерството на икономиката е възложило на фирмата-изпълнител да направи промени в графичното изображение на логото

13:40 | 07.02.13 г. 3
<p>
	Снимка:<em>МИЕТ</em></p>

Снимка:МИЕТ

Реализирането на стратегията за бранд „България“ временно е спряна и ще се забави с около месец и половина заради проблеми, които възникнаха около графичната част на логото. Това заяви пред Investor.bg Анелия Генова, директор „Маркетинг, реклама и информация в туризма” в Министерство на икономиката, енергетиката и туризмa (МИЕТ) .

Логото, което трябваше да популяризира турситическия ни продукт пред света, в момента се преразглежда, за да бъдат направени евентуални промени във визията му, посочи Генова. Тя обясни, че икономическото ведомство е изпратило писмо до изпълнителя - консорциум „Обединение за бранд България“, с което настоява логото да бъде преработено. Промените в него ще бъдат дискутирани с повече представители на художествения бранш у нас, например членове на Съюза на българските художници (СБХ). Все пак тя отказа да направи коментар за промяната, както и повече информация кога ще има яснота за финалната му визия.

Генова обясни, че обсъжданите промени в графичното избражение до някаква степен ще забавят реазлизирането на концепцията за туристическия бранд, налагането на който по предварителни планове на МИЕТ, трябваше да стартира още в началото на март. Страната ни трябваше да представи новия ни бранд по време на предстоящата туристическа борса в Берлин.

Заради дискусиите около евентуалните промени в логото България няма да го покаже по време на изложението, тъй като „няма достатъчно време, за да се постигне яснота“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
boogeyman
преди 11 години
не ме интересува причинатаважното е че ще спрат тази картина на Пикасо да рекламира България по света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
0pk
преди 11 години
На мен пък не ми харесва, ама кой ли ни пита, а? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
LuckyYou
преди 11 години
Единствената причина, поради която съюзът на бълг. художници отказаха да признаят логото, е заради пари, както обикновено. Също така са се почувствали засегнати защо не е било потърсено "компетентното им мнение". На мен пък това лого ми харесва и не искам да се сменя. Ай сиктир!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още