IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ обвини правителството в нарушение на европейските закони

Компанията отхвърли обвиненията, че е допуснала грешка, която да доведе до отнемане на лиценза

16:08 | 19.02.13 г. 14
ЧЕЗ обвини правителството в нарушение на европейските закони

Изявлението на премиера Бойко Борисов, както и на прокуратурата за отнемането на лиценза на ЧЕЗ, противоречи на законите на България като член на ЕС, се казва в официално изявление на чешката компания.

„Единствената институция, която има право да отнеме лиценза на електроразпределителното дружество е енергийният регулатор (ДКЕВР – бел. ред), който е независим орган“, се казва още в позицията на ЧЕЗ, публикувана на официалната страница на компанията.

На този етап ЧЕЗ не е получила официално предупреждение от ДКЕВР, че ще бъдат поети стъпки за отнемането на разрешителното за работа. В своето писмо към ЧЕЗ енергийният регулатор трябва да даде точното основание за отнемането на лиценза, както и да даде възможност на дружеството да преодолее тези проблеми, заявяват още от чешката компания.

„ЧЕЗ изпълнява напълно своите задължения, възложени й по силата на регулаторната рамка, създадена от енергийния регулатор. Затова категорично отхвърляме да сме направили грешка, която да доведе до отнемане на лиценза“, се казва в официалната позиция на компанията. 

Припомняме ви, че на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов заяви, че до края на деня ще бъде отнет лицензът на чешката компания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 3
KostadinovK
преди 11 години
Лошо е когато тълпата командва правителството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 8
SEBULBA
преди 11 години
Бойко хапе като куче, натикано в ъгъла...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 9
Mavi Goz
преди 11 години
"Припомняме ви, че на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов заяви, че до края на деня ще бъде отнет лицензът на чешката компания. "Хааахаха! Споко бре пичове от ЧЕЗ! Вие не свикнахте ли на "особеностите" на Бойко Борисов? Той като каже днеска нещо, чакай утре точно обратното! хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още